Focaccia de romaní i tomàquet

La focaccia és un tipus de pa que sembla fàcil de fer però que costa bastant que quedi com cal.  A mi m’agraden molt els pans italians i de ben principi vaig fer diverses proves que no van quedar malament però tampoc bé del tot. Fins fa uns dies quan vaig trobar la recepta perfecta de focaccia a la web de la BBC.  Ironies de la vida.

Aquesta recepta l’he treta de la web d’un programa que es mereix una entrada per ell sol:  The great British Bake Off.  Se suposa que és una recepta de panets de focaccia però també val com a focaccia sencera.

Ingredients:

450 g de farina de força

1½  culleradeta de sal

1 sobre de llevat sec (8  g de llevat fresc)

400 ml d’aigua tèbia

1 culleradeta de Romaní (depenent del gust)

2 tomàquets secs

3 cullerades d’oli

sal gruixuda

El primer que crida l’atenció és que la massa no porta oli. Altres versions de la focaccia sí que en porten. La segona és la proporció d’aigua i farina: alta hidratació = massa-sopa. Sí senyor, una massa molt hidratada que sembla que no es pot amassar, ni cuallarà ni res. Quan ho vaig veure em va agafar el típic pànic, però es veu que dec anar agafant més experiència perquè ja no em dedico a afegir farina compulsivament. Progressem adequadament.  Superfície de treball amb una mica d’oli, una mica d’amassat i després 1h 15 minuts de repòs. El temps és orientatiu, es tracta que la massa es faci el doble de gran.

Després s’estén la massa sobre un paper de forn, amb compte que no es desmunti i es deixa reposar 20 minuts més.

Entretant posem l’oli en un bol i hi afegim el romaní i els tomàquets tallats ben petits.

Quan hagin passat els 20 minuts escampem la barreja d’oli sobre la massa i amb molt de compte anem enfonsant els dits a la massa a intervals regulars per tal que l’oli impregni la massa. Al final hi afegim sal gruixuda per sobre.

La massa s’ha de coure a 220º uns 25 minuts. Cal vigilar amb molt de compte, ja que ha de quedar daurada però si ens passem de forn quedarà molt dura.

Va quedar molt bé d’aspecte, i de gust encara més. Del que em vaig quedar més orgullosa és de l’interior. Forats enormes i molla lleugera.

Aquesta recepta és pot congelar i conserva tot el sabor.

Deixa un comentari

Filed under Fotos, Receptes

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s