Curs de cupcakes a Manenas

Els cupcakes estan de moda. Darrerament a Barcelona estan sortint com bolets llocs on poder menjar aquesta mena de magdalenes amb decoració. Es tracta d’un tipus de pastisseria molt popular als EEUU i a Anglaterra però no tant aquí.  El meu primer contacte amb els cupcakes fora de les películes  va ser el 2007 en un viatge a Nova York, on una amiga ens va portar a la famosa Magnolia Bakery i vaig descobrir que una magdalena amb una cobertura de color blau turquesa estava deliciosa.

A Barcelona ja fa uns mesos que la Rosa Maria i la Sonia van obrir Manenas, una botiga on també fan tot tipus de tallers molt recomanables per a aquells que es vulguin endinsar al món de les galetes, els pastissos i els cupcakes estil anglosaxó. A més tenen botiga i tot el que s’hi pot trobar és preciós i competitiu a nivell de preu.  Personalment m’agrada donar suport a aquest tipus d’iniciatives locals i familiars que ajuden a dinamitzar la nostra ciutat i a la vegada et fan sentir com a casa quan hi vas.

Avui al curs hem fet diversos tipus de cupcakes i cobertures aprofitant que s’acosten les festes.  Passem a les fotos que crec que és el que vol tothom, oi?

L’espai de treball tot net quan vam començar

Massa de cupcakes de xocolata. Feina una oloreta…

Crema de iogurt amb aroma de maduixes. Tal i com van dir les companyes era com un petit suisse (que ara ja no es diu així però ja m’enteneu).

La crema de maduixes va servir per decorar l’esmorzar:

Després vam treballar amb crema de mantega i van començar les obres d’art:

Hi va haver un incident al pàrking de l’edifici, i van venir els bombers.  Com que a Manenas són gent agraïda, van marxar amb magdalenes i ens vam fer una foto tots junts.  Em sembla que tothom recordarà aquest curs com “el dels bombers”.

I a la tarda vam seguir. La massa dels cupcakes de pastanaga no té molt bona pinta, però amb crema de formatge per sobre estaven boníssims.

I després el que per mi va ser l’estrella de la festa. Ganache de xocolata:

Que va anar a sobre d’un cupcake de xocolata. Senzillament espaterrant!

La darrera part del taller va estar dedicada a treballar amb el fondant. El fondant és perfecte pels cupcakes més artístics;  m’agrada per petits detalls,  però el trobo massa dolç.

Resultat final:

Per acabar, un enllaç més. Al curs vaig conèixer l’Íngrid, que té un blog molt recomanable: my lovely food.

Podeu descarregar les fotos del taller fent click aquí.

7 comentaris

Filed under Fotos, Mètodes i tècniques, pastes i dolços

7 responses to “Curs de cupcakes a Manenas

  1. Hola Nuria! quina entrada tant xula i tant ben explicada i detallada! ja he actulitzat la meva entrada on redirigeixo a la gent pk vegin el teu bloc i la teva entrada!!
    Molts petonets!

  2. Lola

    M’hauries d’haver avisat que venien els bombers. M’hagués apuntat!

  3. Raquel

    Les decoracions dels cupcakes son brutals. Aniràs fent entrades amb les receptes de les diferents cobertures?

    • Sí, el que tinc planejat és anar posant les receptes a mida que les vagi fent. De fet de receptes no n’hi ha tantes. La de xocolata ja la tens ;). La resta és la de la mantega de sempre amb colorants diversos, la crema de formatge i el fondant que vam utilitzar és de paquet. El fondant és el que em convenç menys tot i que és el que permet més pijades. Vosaltres quines versions heu provat de fer?

  4. carme

    has trigat uns dies pero val la pena… ja penjaré els resultats quant els faci

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s