Anell de boles d’all (més o menys)

Aquesta recepta l’he treta del llibre 365 recetas de pan, de l’editorial Blume. Volia provar quelcom diferent dels meus pans habituals i el resultat va quedar prou bé.

Ingredients:

  • 500 grams de farina de força (vaig fer servir Rincón del Segura)
  • 325 ml d’aigua tèbia
  • 8 g de llevat fresc
  • 100 g de mantega fosa
  • 1 ou batut
  • 25 g de formatge parmesà ratllat
  • 2 dents d’all o una mica d’all sec
  • 1/2 culleradeta de sal
  • 1 culleradeta d’herbes de provença

Untem amb mantega un motlle en forma d’anella (jo no en tinc i vaig agafar un motlle rodó, cosa que va tenir consequències).

En un bol barregem la farina, l’aigua, la sal i el llevat. Ho amassem fins que quedi elàstic i suau.  Ho deixem reposar 1 hora o fins que dobli el volum.

Un cop tinguem la massa pujada, la desgassem i la dividim en porcions iguals que formem com si fessim panets. En un altre bol hi barregem la mantega fosa, els alls picats i les herbes de provença.

Col.loquem les boles dins del motlle. Com qe no tenia un motlle en forma d’anell vaig intentar fer un invent amb paper de forn, però al final el vaig acabar traient. Pintem la massa amb la barreja de mantega i herbes i ho deixem reposar 30 minuts més.

Posem el motlle dins del forn prèviament escalfat i ho deixem coure 35-40 minuts a 200º.  Si veiem que es daura molt, ho tapem amb paper d’alumini.

La gràcia principal d’aquest pa és la cobertura que és el que li dona el gust ja que el pa en sí és bastant insípid perquè porta molt poca sal.

No és un pa per cada dia perquè és bastant fort però és gustós i per exemple combina bé amb pit de gall d’indi i altres embotits suaus. Es congela molt bé. Fet amb un motlle d’anella quedarà encara més vistós.

He aconseguit unes merescudes vacances i penso aprofitar-les panificant una mica, que ja toca!

1 comentari

Filed under Fotos, Pans, Receptes

One response to “Anell de boles d’all (més o menys)

  1. Raquel

    ostres, aquest és espectacular, l’hem de fer un dia !!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s