Coca de pa

Ahir tenia un sopar amb uns amics i em vaig presentar voluntària per portar el pa, l’embotit i els tomàquets. Tenia ganes de provar noves receptes perquè darrerament he tingut poc temps i he repetit molt. La primera cosa que se’m va acudir va ser fer un pa de tipus rústic però després vaig pensar que darrerament quan vas a sopar a segons quins restaurants et porten pa de coca amb tomàquet, i vaig pensar que seria interessant provar-ho.

Vaig recordar també que l’Anna Bellsolà del forn Baluard va sortir al programa Cuines i precisament va fer coca de pa. Aquí teniu el vídeo.

La recepta l’he feta dues vegades,  ahir a la tarda pel sopar i aquest matí  per mi i per la família.

Ingredients:

  • 1kg de farina.
  • 600 g d’aigua.
  • 100 g d’oli d’oliva.
  • 18 g de sal.
  • 20 g de llevat. (Això és la recepta orginal, jo vaig posar-hi 12 g de llevat fresc la primera vegada i 1 sobre de llevat sec maizena la segona)

Posem tots els  ingredients en un bol i barregem fins que la massa s’unifiqui. Després l’amassem uns 10 minuts fins que quedi elàstica. És una massa que al principi costa de barrejar però acaba sent molt elàstica i poc enganxosa. Ahir tenia una mica de pressa, però aquest matí he fet autòlisi i he esperat 15 minuts abans d’incorporar la sal. Em sembla que ha ajudat.

Posem la massa dins un bol untat amb una mica d’oli, el tapem i ho deixem llevar 1h i 20 minuts.

Quan hagi passat l’estona posem la massa sobre una superfície enfarinada i la tallem en 3 trossos iguals.  Donem forma de bola a cadascun dels trossos i els deixem reposar 15 minuts més per tal que després respectin millor la forma.

Un cop han passat els 15 minuts aplanem els trossos amb un corró o amb la mà:

Coem les coques a 220º en un forn que hem escalfat abans. S’han de coure uns 30 minuts fins que quedin ben daurades.  Són ideals per torrar i per untar amb tomàquet.

Aquestes són les coques del sopar:

Aquest matí en canvi he fet el que ha fet l’Anna Bellsolà al vídeo, fer uns a les coques perquè agafin forma de fougasse, un pa típic de la Provença. Els talls s’han de fer just abans d’enfornar i el millor és començar pel tall de l’eix i després anar fent la resta a banda i banda.

Les coques d’ahir al vespre són  més fàcils per tallar i untar  però la fougasse és molt vistosa. Ara he de mirar les receptes que tinc als llibres per veure les diferències amb la que he fet avui.

Deixa un comentari

Filed under Fotos, Pans, Receptes

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s