Pa de crispetes

Quan vaig veure aquesta recepta al llibre 365 recetas de pan no em vaig poder resistir. Pa de crispetes!

Ingredients:

  • 75 gr de crispetes (creieu-me, són moltes crispetes)
  • 300 ml d’aigua tèbia
  • 60 ml d’oli de girasol
  • 1 sobre de llevat sec maizena
  • 450 g de farina (rincón del Segura en el meu cas)
  • 8 grams de sal

Primer de tot fem les crispetes. No em vaig esforçar gaire i vaig utilitzar crispetes de microones de marca blanca (Consum).  Per tant vaig ajustar la recepta i vaig baixar la sal a 8g enlloc d’11. Si feu les crispetes old style, poseu-hi tota la sal. Un cop fetes, ve la part divertida: cal picar-les ben finetes. Aneu amb compte perquè la pols de crispetes vola per tot arreu. Qui ho havia de dir!

Després, el procés no és tan diferent:

Posem ingredients secs, afegim els líquids i amassem curosament uns 10-15 minuts fins que la massa quedi elàstica.

Tapem el bol i ho deixem llevar de 45 minuts a 1 hora depenent del temps.

Després formem. En aquest cas vaig utilitzar un dels motllos de fusta que venen a Baltà farinetes. Van molt bé per aquest tipus de pans. Ho deixem al motlle 15-20 minuts i entretant preescalfem el forn a 200 graus.

Abans d’enfornar-lo el vaig pintar amb ou. És optatiu però en aquest cas volia veure si quedava més daurat.

Coem el pa a 190º durant uns 35 minuts. Podem baixar la temperatura a 180 després dels 10 primers minuts. També és convenient treure el pa del motlle a mitja cocció per tal que es cogui bé de sota. Ara bé, hem de vigilar de no treure’l massa aviat per evitar que es trenqui.

El resultat: un pa amb un gust especial. Més que gust a crispetes, fa gust a blat de moro. La molla queda una mica humida, cosa que em va sorprendre molt pequè només ho havia vist als pans de sègol, i això és una cosa totalment diferent.

Torrat estava molt bo, i també amb embotits. Amb melmelada no tant  perquè té un regust dolç i és millor el contrast.

No és un pa per fer cada dia però és curiós per combinar amb altres coses. I per deixar bocabadats els amics!

2 comentaris

Filed under Fotos, Pans, Receptes

2 responses to “Pa de crispetes

  1. Hola Nuria! Jo havia fet pa de blat de moro però directament amb crispetes? això s’haurà de probar! uhm! Fins dissabte! Sandra

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s